mandag 21. januar 2013

I rekken av heller mislykka prosjekt...

...kommer denne lua langt fram i køen...

På fredag skulle mellomstegutten i huset feire bursdagen sin, dog veldig på etterskudd. Vi planla å feire sammen med en av bestekompisene som også hadde bursdag på desember. Vi starta leiting etter et egna lokale, da vi hadde planer om å be alle guttene på trinnet.

Det var vanskeligere enn vi hadde trodd, og endte med at vi nok måtte feire bursdagen i menighetshuset. Nå synes ikke jeg det lokalet er spesielt trivelig, og så for meg at vi måtte aktivisere guttene under hele bursdagen om det skulle gå bra.

Men så snakka jeg tilfeldigvis med Ola Halsen som sitter i Inkluderingsutvalget i OIF sammen med meg. Han lurte på om ikke det gikk å feire dagen på Buan gård? Jeg tente på ideen med en gang, og dro oppover for å se. Jeg falt for lokalene og alle mulighetene, og på søndag dro vi oppover begge guttene, Linn (mora til bestekompisen) og jeg. Og vi ble enige om at det var perfekt for bursdagsfeiring.

Ola ordna med lokaler, i tillegg stilte han opp på selve dagen for å hjelpe oss. Som takk for hjelpa tenkte vi kjøpe ei flaske vin, men så kom vi på noe: Jeg skulle strikke ei OIF lue (for de uinnvidde, OIF er Orkanger Idrettsforening).

Og jeg starta med lua. Gult og blått er absolutt ikke yndlingsfargene jeg strikker i, men det måtte til. Tenkte først strikke striper, men syntes det ble kjedelig. Da kom jeg på den lure ideen at jeg skulle prøve å lage mønster selv. Altså, her glemte jeg noe vesentlig... Jeg kan ikke sånt. Har aldri gjort det. Men kjøpte meg ei ruteblokk og gikk på med stort mot... Jaja, man kan vel kanskje skylde på nybegynneruflaks? Nei, tror bare jeg må innse at jeg ikke er så praktisk anlagt. Jeg tegna mønster som ikke gikk rundt hele lua. Dere som strikker selv skjønner da at det ble uhorvelig mange tråder å feste.. Ikke ble det særlig pent heller... Og når jeg skulle feste de gule trådene var det veldig lett at disse ble synlige under det blå. Og F'en... Ikke særlig pen! Og småfeil på O'en.

Jaja, mitt første mønster. Og jeg trøsta meg med at det er tanken som teller!

 
Neste gang strikker jeg inn OIF rundt hele lua. Men som sagt, jeg håper det er tanken som teller, for tid ble brukt og den var strikka med mye omtanke! (Og så glemmer vi all frustrasjon underveis )
Lua er strikka i garn fra lageret mitt, Pickles extra fine merino. Den er strikket på pinner 3,5 og 4.
 


Arnt Johan syntes den var kul da, OIF er jo laget han spiller på!

 
Jeg håper lua varmer mottaker, og så får jeg bare si at jeg ønsker meg bedre lykke neste gang!
 
Men for å veie opp litt, så slenger jeg med noen bilder fra den vellykka og flotte bursdagsfeiringa på Buan gård!

    
 
 

 


 
 

 
 


3 kommentarer:

 1. Lua ble da kjempefin og det blir sikkert en meget vellykket gave. Dette ser ut til å være det perfekte sted for feiring av guttebursdager med masse krutt i kroppen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gaven ble heldigvis godt mottatt! Det var virkelig et perfekt sted for barnebursdag! Stor stas! Mora trivdes aller best i fjøset.

   Koselig at du kikka innom her, wigdis!

   Slett
 2. Tanken teller så absolutt, men: Lua ble da tøff - guttungen syns mora er flink til å strikke, og gaven ble helt sikkert godt mottatt. Det er viktigst :-)

  SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen en hilsen!