onsdag 9. januar 2013

Fortsetter på egostrikk!

Ja, jeg skal jo prøve å være litt egoistisk for tiden, i alle fall på strikkefronten. Luer trenger jeg, virkelig. Og det er jo også flotte, enkle prosjekt som jeg kan pusle med når jeg har tid. Nå ble det plutselig veldig god tid i to dager her, siden jeg har blitt syk. Hodepine, feber, vondt i kroppen og generell slapp setter en stopper for så mye annet enn strikking.

Leeenge har jeg tenkt å strikke Little things. Men det har vært noen faktorer som har stoppa meg... Først var det at jeg ikke kunne strikke etter engelske strikkeoppskrifter. Og det var så utrolig tiltak å sette i gang... Jeg er jo i utgangspunktet veldig lite glad i "bruksanvisninger", så at jeg i hele tatt har lært meg å bruke mønster er jo egentlig en liten sensasjon i seg selv (men så tok det jammen lang tid før jeg begynte å strikke også da...) Og skulle lære seg et annet strikkespråk virka helt uoverkommelig. Engelsk er ikke min sterkeste side dessverre. Men så var det alle disse flotte oppskriftene da, som bare fantes på engelsk. Som sjalmønster... Det var ikke så mange fine å finne på norsk, men på engelsk: Det er jo en helt fantastisk verden av mønster der ute! Så jeg prøvde meg tilslutt da. Og ennå er det mange spørsmål jeg må stille tålmodige strikkevenner. Men jeg kommer meg!

En annen faktor var garn. Jeg hadde lyst til å strikka lua i ensfarge garn med men sjatteringer. Det hadde jeg ikke i garnlageret mitt. Og det har heller ikke blitt handla inn. Men når jeg nå fikk for meg at jeg skulle strikke lua, da skulle det helst skjedd i går, og jeg tok til takke med et hespe med Manos silk blend som jeg ikke ante hva jeg skulle lage av. Det har ligget i lageret mitt et år uten å ha fått blitt til noe. Nå bestemte jeg meg for at det skulle bli en lue! Ikke helt det jeg hadde sett for meg, og aller helst skulle jeg hatt lua i grønt. Kanskje jeg strikker en til etterhvert.

Her er altså ferdig resultat. Det kommer ikke actionbilde av lua i dag altså! Det får bli når jeg er frisk igjen eller når Ina eventuelt kan være luemodell for meg. Det gikk med litt over et halvt hespe, den er strikka på pinne 4.

2 kommentarer:

 1. Herlig lue,kunne godt tenkt meg å strikke en slik selv.
  Luen i innlegget under var også flott.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Jeg har brukt så lang tid på å sette i gang, men var veldig grei strikk når jeg først kom i gang. Tenker nå strikke ei til lillejenta mi, hun ønsker rosa lue med blomster, og da fant jeg ut at blomsterknapper passer fint på denne!

   Jeg kan jo utfordre deg til å hive deg på Little Things, spent på å se lua di!

   Slett

Veldig koselig om du legger igjen en hilsen!