søndag 8. april 2012

Om å gjøre det beste ut av noe som ikke er så bra!

Snøen. Jeg er vel ikke alene om å klage på snøen. I alle fall ikke blant trøndere. Her har det lava ned hele påska, enorme mengder snø. Og med en mann med vondt i ryggen sier det seg selv at jeg må ta i et tak eller fem. Og jeg er ikke spesielt glad i å måke snø, jeg misliker det litt veldig.Men når man har god hjelp, da er det ikke farlig! Ingrid ser ikke mørkt på å måke snø nei. Hun rett og slett liker det, og da ble det koselig for mammen også.

Nå  har det seg slik av vi bor på nedsiden av veien, midt i en sving... Dette fører til at brøytekanten utenfor oss kan bli ganske heftig. Det var den i forrigår. Men faktisk så kom naboen og tilbød seg å hjelpe, og sammen fikk vi fjerna kanten, og jeg og Ingrid kunne kose oss med resten av gården, det ble bare "blåbær" etter å ha kjempa mot de voldsomme isklumpene som brøyebilen etterlot seg.
Søte lillehjelperen min!

Vi skulle dratt på tur, men været var ganske uforutsigbart. Og Arnt Johan hadde fått besøk av en kompis, og Ina ei venninne, dermed var vi for mange til å kunne bruke bilen. Men hvem trenger å dra til fjells når man kan ta påsketuren i gårdsplassen!
Pølser og brus er stas!


Ina og Mari kom ut for å bli med på pølsefest de også.

Under lunsjen hadde vi faktisk sol. Men som dere ser på dette bildet, været var ustabilt. Ganske mørkt her.Jentene!


Så kom snøen igjen... Og de fire størte ungene forsvant inn igjen, mens Ingrid og jeg ble igjen...

Vi prøvde oss på akebakken, men det var så mye nysnø at Ingrid forsvant helt ned i snøen. Da gjorde vi noe vi ikke bør si høyt... Hyyyysj... Vi aka i veien...  Men mora gikk på utsiden og passa på, lillejenta fikk ake. Og Ingrid er veldig klar på at det bare er lov når mamma er med.
Gøy!  Og mammaen fikk trim, som løp både ned og opp bakken om og om og om og om igjen!

En dag som så litt trist og grå ut, ble faktisk veldig flott. Og vi fant ut at det ikke er lengden på turen som har noe å si, vi kan kose oss i gårdsplassen også! Og mammaen har erfart at snømåking faktisk kan være riktig så trivelig når man bare har godt selskap!

2 kommentarer:

 1. Så koselige bilder. Enig, så lei snøen. Håper snart vi får vår nå. Lengter etter asfalt!
  Ser ut som dagen var fin da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig kommentar, Gøril. Det er virkelig NOK snø nå, jeg var helt klar for en vårlig påske.

   Men dagen ble fin, både små og den store koste seg!

   Slett

Veldig koselig om du legger igjen en hilsen!